TARINAMME

Image
Kiurunmäen tila & Kotatuli
PERHEYRITYS JO VUODESTA 1999
Kiurunmäen tila on Katjan, Jonin ja eläinten koti Marrasjärven rannalla, Rovaniemellä. Kiurunmäellä sijaitsee myös Kotatulen toimisto, sekä asiakastilat eläin- ja luontoavusteiseen työskentelyyn. Tilan pihapiirissä on kota, rantasauna ja pihattotalli sekä pieni ratsastuskenttä, jotka tarjoavat kauniin ympäristön harrastaa, oppia ja tutkia omaa elämää. Ympäröivät harjut, metsät ja suoalueet tarjoavat hienot puitteet samoiluun ja luonnossa liikkumiseen vuoden ympäri.
Image
KOTATULEN LAUMA
Perheen ei aina tarvitse olla samaa sukua tai edes samaa lajia. Kotatulella me jaamme yhteiset arvot ja näkemyksen hyvästä elämästä. Olemme perhettä, työkavereita ja ystäviä -samaa laumaa. Tervetuloa jatkamaan Kotatulen tarinaa kanssamme.


KATJA KIURU
"Kun näet hyvää toisissa, löydät parhaat puolet itsestäsi."

Ensisijaisesti ajattelen olevani äiti, isoäiti, aviovaimo ja heppahöperö. Parasta mitä tiedän, on vaeltaa metsässä rakkaiden ihmisten, koirien ja hevosten kanssa. Ammatillisesti olen kulkenut rinnalla, ohjannut ja tukenut monen ikäisiä, erilaisissa elämänvaiheissa olevia ihmisiä koko työurani. Pisimpään olen toiminut perheyrityksessämme lastensuojelun kentällä, sijaisäitinä, yrittäjänä, esimiehenä ja terapeuttina. Lisäksi työnohjaan, koulutan ja luennoin aktiivisesti. Erityisosaamistani ovat vuorovaikutuksen kehittäminen, kokemuksellinen tunnetaitovalmennus sisältäen eläin- ja luontoavusteisia menetelmiä, arjen sosiaalinen neurotiede sekä kiintymyssuhdetyöskentely. Työntekijänä olen lämmin, suora ja kannustava.

Sairaanhoitaja 1999, Perhepsykoterapeutti 2013, Easel Trainer ja Työnohjaaja 2014, Systeemisen lastensuojelun kouluttaja 2020, Lyhytterapeutti 2022

JONI KIURU
"En mää tässä mitään hikeä koitakkaan, vaan että pulkka liikkuu."

Vastuullani on huolehtia kiinteistön ylläpitämisestä ja että maatilan toiminnot sujuvat arjessa. Viihdyn mielelläni ulkohommissa, saunanlämmityksessä ja kelkkailemassa, mutta olen myös luotettava ja rauhallinen työpari muuttuvissa tilanteissa. Minulla on pitkä työkokemus lastensuojelun saralla, laitostyöstä ja tukiperheen isänä, sekä mielenterveyskuntoutujien ja vammaisten asumispalveluista.

Lähihoitaja 2010 (mielenterveys ja päihdetyö), IT Tradenomi koulutuksessa

JENNA VAINE
"Kaikki unelmat tulevat samasta lähteestä."

Viihdyn keittiössä kauhan varressa, mistä käsin vastaankin Kotatulen ruokahuollosta ja sen suunnittelusta. Lisäksi tuen lasten ja nuorten koulunkäyntiä, sekä toimin yhdyshenkilönä koulumaailmaan. Olen koko työurani ajan ollut tukemassa eri ikäisten ja eri elämäntilanteessa olevien ihmisten perustarpeiden toteutumista. Työkokemusta minulta löytyy ikäihmisten asumispalveluista, koulunkäynninavustajan tehtävistä sekä lastensuojelun saralla niin laitostyöstä kuin tukiperhe- ja henkilö toiminnasta. Työntekijänä olen helposti lähestyttävä, iloinen mutta samalla jämäkkä.

Ylioppilas 2011, Matkailupalveluidentuottaja 2018, Sairaanhoitaja (AMK) koulutuksessa

VEERA VAINE
"Elämä on kaunein satu."

Toimin Kotatulen eläinvastaavana ja nautin luonnossa liikkumisesta yhdessä Kotatulen koirien ja hevosten kanssa. Minun kanssani asiakkaat pääsevät metsälenkeille, tulistelemaan ja kokemaan aitoja kokemuksia ja kohtaamisia Kotatulen eläinten kanssa. Työkokemusta minulta löytyy ikäihmisten, mielenterveys- ja päihdekuntoutujien sekä vammaisten asumisyksiköistä. Eniten kuitenkin minulta löytyy kokemusta lastensuojelun saralla laitostyöstä sekä tukiperhe- ja tukihenkilötoiminnasta. Työssäni lähestyn asiakkaita herkästi ja rauhallisesti ja pyrin aitoon ja turvalliseen vuorovaikutukseen, missä kaikilla on vapaus olla omia itsejään.

Ylioppilas 2014 , Matkailupalveluiden tuottaja 2018, Lähihoitaja koulutuksessa

SINNA MATTANEN
"Ei ketulta keinot lopu."

Minut löytää Kotatulella todennäköisimmin puuhastelemasta hevosten kanssa tai valokuvaamasta. Olemme yhdessä ensimmäisen oman hevoseni Vuokon kanssa liittyneet Kotatulen laumaan maaliskuussa 2023.

Innostun helposti uusista asioista ja mielenkiinnon kohteeni kuuluvat ehdottomasti vahvuuksiini. Olenkin päässyt hyödyntämään taitojani Kotatulella markkinoinnin ja mainosten muodossa.

Olen lapsuudestani asti harrastanut hevosia ja haluan oppia koko ajan lisää erityisesti hevosten hyvinvoinnista ja käyttäytymisestä. Kotatuli onkin erinomainen ympäristö juuri tähän. Mielestäni maailman parasta on rauhalliset metsäretket hevosen selässä.


Ylioppilas, Merkonomi 2013, Tradenomi 2016, Hevospalvelujen tuottaja koulutuksessa, Valokuvaus ja kuvankäsittely (osatutkinto) koulutuksessa
Image
GANDALF

Gandalf on varmasti maailman paras shetlanninponi. Ja vaikka onkin jo vähän varttuneempi, on hän mieleltään kuin nuori poika. Gandalfin kanssa voi tehdä lähes mitä tahansa, rekiajeluista pieniin esteisiin ja kouluratsastuksesta metsäseikkailuihin. Aivan lasten ratsu hän ei kuitenkaan ilman aikuisen ohjausta ole. Saattaa meinaan joskus vähän keppostella, kuten kunnon ponin kuuluukin.
Kotatuli eläinavusteisuus hevosavusteisuus Perheterapia Kotatuli Terapia Terapeutti Lyhytterapia Psykoterapia Perheterapia Etäterapia Lappi Rovaniemi Marrasjärvi Sodankylä Inari Kittilä Pello Tornio Ylitornio Kolari Simo Kemi Kemijärvi Salla Pelkosenniemi Savukoski Ranua
RADDA

Radda on rauhallinen ja tavallisesti varsin loivaliikkeinen irlantilainen neito. Hän pitää syömisestä ja rapsutuksista sekä pitkistä rauhallisista kävelyistä metsässä. Raddan paras ystävä on Gandalf poni, ja he ovatkin kuin paita ja peppu. Raddan kanssa on hauskaa ja turvallista harjoitella hevosten hoitamista ja lähellä oloa. Rauhallisen mutta vahvan luonteensa vuoksi Radda on loistava harjoitusvastustaja myös, kun harjoittelet vakuuttavuutta ja omien toiveiden esiintuomista.
Image
WENLA

Wenla on rauhallinen ja erittäin tuttavallinen suomineito, joka rakastaa metsässä samoilua ja ihmisten kanssa seurustelua. Wenlalla on hyvä työmoraali ja loistava huumorintaju. Suuresta olemuksesta ja tuttavallisesta luonteesta johtuen on Venlan kanssa usein harjoiteltu omia ja toisten rajoja, sekä pelon voittamista. Hänen kanssaan on turvallista touhuta ja opetella arjen hevostaitoja tai ihan vaan olemista.
Green Care hevostoiminta Lappi Rovaniemi Kotatuli hevosavusteisuus maastoratsastus
VANIKKA

Vanikka on herkkä ja tunteellinen suomipoika, joka rakastaa laumaansa, ja sitä kun saa viettää aikaa lempi-ihmistensä kanssa. Vanikka pitää vähän vauhdikkaammasta menosta ja hänen kanssaan onkin hauska leikkiä, ratsastaa ja kulkea maastossa. Joskus Vanikka vähän villiintyy näyttämään omaa mieltään ja silloin ei auta muu, kun ottaa rauhallisesti ja odottaa, että se muistaa taas, mitä oltiinkaan tekemässä. Hän on erittäin hyväntahtoinen ja nopea oppimaan uusia asioita. Vanikan kanssa on helppo harjoitella erityisesti herkkää ja hienovaraista viestintää ja tunteiden tunnistamista ja säätelyä.
Image
VUOKKO

Vuokko on Kotatulen lauma nuorin jäsen. Tämä hellyttävä suomenhevos- varsa on utelias ja ystävällinen kaveri, joka on aina valmiina yhdessä tekemiseen. Vuokko tykkää leikkiä ja hullutella, niin kuin varsan kuuluukin. Vuokon lempi puuhaa on auringossa makoilu ja ihmisten sekä oman hevoslaumansa kanssa höpöttely. Vuokko ottaa rohkeasti yhteyttä ihmisiin ja tuleekin aina innoissaan juttelemaan uusillekin tuttavuuksille. Vuokosta tulee kasvaessaan varmasti oiva työpari rauhallisen ja avoimen luonteensa takia.
Image

SOMA


Olen lauman tuorein jäsen, kaunis nuori Suomineito pohjanmaalta. Minua kiinnostaa kaikki yhdessä tekeminen ja tutustun mielelläni uusiin ystäviin. Opettelen vielä uuden kotini tapoja ja kuvioita, mutta suhtaudun yleensä hyvin järkevästi uusiin tilanteisiin. Suuri olemukseni ja utelias mieleni voi joskus olla jännittävää vieraille. Toivonkin että minulle kerrotaan reilusti mikä on itselle sopivaa tutustumista. Pidän erityisesti yhteisistä metsäretkistä, herkuista ja kirmailusta ystävien kesken.
Image
RINGO

Ringo on luultavasti perheen leppoisin ja ystävällisin persoona.  Hän rakastaa juosta metsässä villinä ja vapaana ja toisaalta köllötellä kotisohvalla rapsuteltavana. Ringo nauttii myös pitkistä samoiluista lauman kanssa. Erityisesti hirvet ja porot saavat hänet  innostumaan, ja kohdatessaan niitä metsässä, ei voi olla haukkumatta ja pomppimatta.  Silloin on hyvä olla tarkkana, ettei  pääse vapaaksi, tai saattaa viipyä omalla retkellä pikkutunneille asti.
Image
THANOS

Olen perheen ilopilleri, aina valmis leikkiin tai vaikka jalkapalloon lasten kanssa. Seuraan emäntää kaikkialle, enkä koskaan kieltäydy kunnon metsälenkistä. Minut voi myös löytää hevostarhasta tonkimassa, tai kisailemassa nuorempien hevosten kanssa. Huumorintajuni ja energisyyteni tekee minusta hyvän kaverin erityisesti vilkkaammille lapsille. Suuresta koosta ja nopeista liikkeistäni huolimatta olen hyväntahtoinen, kiltti ja melko tottelevainenkin.
Image
KOHTAAMISIIN!

OTA YHTEYTTÄ
Image
KOHTAAMISIIN!

OTA YHTEYTTÄ